Mini Cart

Pomorandža

216,00 рсд

Pomorandža potiče iz Indije i Kine, a sjajno se klimatizovala u Sredozemlju, Kaliforniji, Izraelu i Južnoj Americi. Eterično ulje pomorandže dobija se hladnim presovanjem kore pomorandže. Ima sladak, karakterističan topao miris juga.

U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Lekovita svojstva pomorandže

Dejstvo mu je antiseptičko, antibakterijsko, stimulativno i antidepresivno. Korisno je u slučajevima depresije, straha, nervne napetosti i nesanice. Smiruje upale, mišićnu napetost, tonizira rad srca i popravlja peristaltiku creva. Eterično ulje pomorandže se učestalije koristi zimi, ono greje kožu i stvara topao i radostan osećaj idealan za razbijanje zimskog sivila. Potiče cirkulaciju, stimuliše limfni sistem, ubrzava eliminaciju toksina iz organizma, vrlo dragocen u tretmanu celulita. Poznato je po tome što regeneriše ćelije kože, preporučuje se za negu masne kože jer ugodno zateže, sužava pore i smanjuje mogućnost nastanka akni. Posle eteričnog ulja mandarine, eterično ulje pomorandže je najčešće upotrebljavano eterično ulje za decu.

Zanimljivosti

  • za 1l eteričnog ulja pomorandže potrebno je ispresovati koru od 300 kg plodova narandže;
  • u Aziji se tradicionalno koristi za upalu desni i usne duplje;
  • eterično ulje pomorandže je jedno od najpopularnijih u prehrambenoj industriji, a koristi se za proizvodnju napitaka, slatkiša, kolača, itd.

Upozorenje

Eterično ulje pomorandže je fototoksično, te se ne preporučuje upotreba neposredno pre izlaganja suncu.