Mini Cart

Mirođija

348,00 рсд

Mirođija potiče sa područja Palestine, danas se gaji gotovo na svim kontinentima. Miris joj je snažan, karakterističan, naglašen i prijatan.

U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Lekovita svojstva mirođije

Etarsko ulje mirođije ima antimikrobno, antiinflamatorno, antihistamičko, antigljivično, diuretičko i sedativno dejstvo u ayurvedi i tradicionalnim medicinama. Jedno je od najvažnijih i nezamenljivo je etarsko ulje. Ono umiruje digestivni sistem i štiti ga od infekcija i zaraznih mikroba, otklanja nadutost i sprečava stvaranje gasova u stomaku. Pomaže u lečenju žuči i regulisanju lučenja hormona i enzima. Koristi se kod dijareje, dizenterije i trovanja hranom. Uklanja nadutost, grčeve i takođe grčeve u stomaku koji se javljaju tokom menstrualnog ciklusa. Povećava mlečnost kod dojilja, smanjuje nivo triglicerida i holesterola u krvi. Poseduje snažna antioksidativna svojstva, te je koristan u borbi protiv slobodnih radikala i prevenciji tumora. Pomaže kod urinarnih infekcija, uklanja iz organizma višak vode, mokraćnu kiselinu i toksine. Jedno je od najboljih dezinfekcionih sredstava kao i antimikrobno, antigljivično i antibakterijsko, te se uspešno koristi kod gripe, prehlade, groznice, upale desni, upale grla, alergija, bronhitisa i ostalih bolesti respiratornog sistema. Smanjuje nivo šećera u krvi i balansira nivo insulina u krvi. Osvežava i umiruje kožu, efikasan u tretmanu bora na licu, pogotovo mimičnih oko očiju.

Zanimljivosti

  • Stari rimljani i grci su smatrali mirođiju simbolom zdravlja i bogatstva.
  • Hipokrat „otac medicine“ koristio je mirođiju za čišćenje organizma.
  • Drevni ratnici su stavljali mirođiju na rane i opekotine da brže zacele.
  • U istraživanjima je etarsko ulje mirođije pokazalo efikasnost karcogenih supstanci kao što su benzopireni koji se nalaze u dimu cigareta.