Mini Cart

Limunska trava

372,00 рсд

Limunska trava potiče iz Južne i Jugoistočne Azije. Miris mu je sličan limunu ali je blaži i nežniji.

U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Lekovita svojstva limunske trave

Poseduje antiseptično, analgetsko, antimikrobno, antidepresivno i sedativno dejstvo. Izuzetno je efikasno u otklanjanju bakterijskih infekcija u debelom crevu, želudcu, urinarnim traktovima, respirativnom sistemu. Pomaže u izlečenju bolesti nastalih bakterijskim ili mikrobiološkim infekcijama kao što su tifus, trovanje hranom, kožne bolesti i malarija. Uspešno skida visoku temperaturu. Pomaže kod zakrečenja krvnih sudova, delotvoran je kod nadutosti, ne samo da pomaže u uklanjanju gasova. Uklanja toksine i višak vode iz organizma, smanjuje otok i visok krvni pritisak. Povaćava učestalost uriniranja, te samim tim pomaže u čiščenju bubrega, varenju i eliminaciji masnoća iz organizma. Povećava stvaranje mleka kod dojilja, takođe poboljšava kvalitet mleka. Odbija insekte, uništava gljivice. Jedno je od napoznatijih eteričnih ulja za sportiste. Smanjuje bol u mišićima, grčenje, upalu, slabost vezivnog tkiva i bol u zglobovima. Poboljšava i stimuliše cirkulaciju i čini mišiće gipkijim. Pomaže u uklanjanju mlečne kiseline koja se taloži u mišičnom tkivu posle treninga i fizičkog napora. Odlično se kombinuje sa eteričnim uljem mente i eukaliptusa, zajednička osobinama im je da hlade, opuštaju mišiće i smanjuju znojenje.

Zanimljivosti

Eterično ulje limunske trave se koristi kao konzervans za očuvanje drevnih rukopisa koji se čuvaju u Orijentalom istraživačkom institutu Misore i Francuskom institutu u Pondicherriu.

Od limunske trave pravi se pivo, KADHA koje se koristi u ajurvedskoj medicini. U integrativnoj medicini se poslednjih godina uspešno koristi u lečenju mnogih nervnih poremećaja, zahvaljujući sposobnosti da jača i stimuliše nerve, ima odlične umirujuće i sedativne efekte na um.

Način upotrebe

Inhalacija, masaža, aroma lampe, raspršivači.