Mini Cart

Kedar

348,00 дин.

Kedar je rasprostranjen na severnoj polulopti od Sibira, Himalaja, Mediterana pa do Severne Amerike. Dobija se destilacijom vodenom parom od usitnjenog drveta kedra. Karakteriše ga težak, balzamičan ali ipak prijatan miris.

U cenu je uračunat PDV u iznosu od 20%.
Kategorija:

Opis

Lekovita svojstva kedra

Ovo eterično ulje ima antiseptičko, stimulativno i tonizirajuće dejstvo na organizam. Ublažava stres i napetost. Ima diuretičko dejstvo što ga uz njegove baktericidne osobine čini efikasnim u terapiji zapaljenja bešike, gihta, vodene bolesti i celulita. Deluje kao mukolitik te je pogodan za tretmane tegoba kod dugotrajne upale bronhija i kod katara. Ublažava reumatske i bolove kod artritisa. Ima adstrigentno i dezinfekciono dejstvo, te pomaže u rešavanju problema sa kožom i kosom.

Zanimljivosti

  • Eterično ulje kedra je jedno od najstarijih poznatih eteričnih ulja, a korišćeno je u medicini i kozmetici u gotovo svim starim civilizacijama;
  • Spominje se u najstarijem poznatom medicinskom dokumentu „sumerskoj pločici“ koja je ispisana klinastim pismom (3000 god. pre n.e).